Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Égő láb szindróma – Mit is jelent pontosan?
  2023-01-08 16:34:16, vasárnap
 
  Az égő láb szindrómát gyakran összetévesztik a nyugtalan láb szindrómával, pedig ez egy önálló jelenség.

Mit jelent az égő láb szindróma?

Az égő láb szindróma első tünete általában éjszaka jelentkezik. A lábujjakat, majd a lábfejeket és a lábszárakat elönti a forróság, emellé pedig egy tűszúrásra hasonló, bizsergő érzés, valamint fájdalom is társul.

Az égő láb szindróma kiváltó oka szinte minden esetben valamilyen idegkárosodás, de ezen felül számos kiváltó oka is lehet, mint például:

cukorbetegség
túlzott alkoholfogyasztás, alkoholizmus
keringési problémák
kemoterápia
alagút szindróma
fertőzések, vírusok
láb gombás betegségei
vesebetegség
hormonális probléma
pajzsmirigyprobléma
elhízás
vérszegénység, vashiány
magnézium-, folsav- és B-vitamin-hiány
visszér

Mit tehetünk, hogy csillapítsuk a tüneteket?
1.Javítsuk a vérkeringést!

Az idegkárosodáson kívül a rossz keringés is kiválthatja az égő láb szindrómát, de növeli a kialakulás kockázatát a nem megfelelő étrend, az ülő életmód, illetve a túlzott stressz is.

A lábak vérkeringését bizonyos gyakorlatok elvégzésével is javíthatjuk. A rendszeres testmozgás, az aktív életmód mind hozzájárul a vérnyomás és a vércukorszint szabályozásához, valamint a méregtelenítési folyamatokhoz. Nagyon fontos, hogy a testmozgások között hagyjunk elegendő időt a pihenésre is, mert az úgynevezett túledzés fokozhatja a tünetek erősségét.

A vérkeringés javítása szempontjából fontos szerepe van az étrendünknek is. Válasszunk olyan ételeket, amelyek támogatják az érrendszert, valamint az anyagcserét. Étrendünk tartalmazzon sok friss zöldséget és gyümölcsöt, háztáji gazdálkodásban nevelt állatok húsát, innen származó tojást, dióféléket és egyéb magvakat, gyógynövényeket és zöld fűszereket. A legjobb ételek az égő láb szindróma megelőzéséhez a magas magnézium-tartalmú ételek, például a zöld színű leveles zöldségek, az avokadó, a bab, a banán, az édesburgonya, a zabpehely és a hajdina.

Fogyasszunk egészséges zsírokat, mert ezek segítenek a vércukorszint egyensúlyozásában, illetve a gyulladások csökkentésében. A jó minőségű hidegen sajtolt olajok, valamint olajos magvak a legkiválóbb források közé tartoznak. Ezzel egy időben pedig próbáljuk meg elkerülni a túlzott cukorfogyasztást, kerüljük a finomított szénhidrátokat, a feldolgozott élelmiszereket, a mesterséges édesítőszereket, valamint túlzott alkohol és koffeinfogyasztást.

Az akupunktúra és a masszázs kiváló természetes módjai a vérkeringés javításának. Masszírozáshoz alkalmazhatunk borsmenta illóolajat is, amely hűsíti a lábat és csökkenti a gyulladásokat.
2.Legyen kényelmes az éjszakai öltözetünk!

Bár az öltözet önmagában nem elegendő a gyógyuláshoz, azonban a tünetek enyhítésében fontos szerepe lehet. Kerüljük a szoros zoknit, illetve a szűk hosszú öltözetet alvás közben azért, hogy a lábunk szellőzhessen. Súlyos tünetek esetén egyeseknél a ventilátor használata vált be, valamint a hűsítő zokni is segíthet csillapítani a kellemetlen tüneteket.

Próbáljuk meg alacsony hőmérsékleten tartani a hálószoba levegőjét, amennyiben lehetséges, éjszaka szellőztessünk. Kerüljük a túl sok takaró használatát, valamint ne alkalmazzunk külön lábmelegítőt sem.
3.Válasszunk megfelelő étrend-kiegészítőket!

Bizonyos esetekben az égő láb szindróma kialakulásában szerepe lehet a tápanyaghiánynak is. A következő tápanyagok segíthetnek csökkenteni a gyulladásokat, megelőzni az idegkárosodást, a szívbetegséget, valamint a cukorbetegséget, amelyek mind-mind növelhetik az égő láb szindróma kialakulásának kockázatát.

Fontos, hogy illesszük be az étrendünkbe a:

kurkumát, mert kiváló gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással rendelkezik - a KURKUNEX kapszula kurkuma kivonatot, kurkumát, gyömbér kivonatot, fekete bors és cayenne bors kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő, amely tartalmaz még cinket és B6-vitamint is
ligetszépeolajat, mert jótékony hatású lehet az idegkárosodás miatt fellépő bizsergés esetén
B-vitamint és vasat tartalmazó ételeket vagy étrend-kiegészítőket, mert ezek támogatják a vérkeringést - 
antioxidánsokat és Omega-3 tartalmú egészséges zsírokat, mert ezek segítenek a gyulladások csökkentésében
B-12 vitamint, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy sok cukorbeteg szenved a B12-vitamin hiányától

Ha a tápanyaghiány megelőzésére komplex megoldást szeretnénk, akkor válasszuk az IMUNEX étrend-kiegészítő kapszulát, amely 5 féle mikroalgát tartalmazó készítmény. A mikroalgákban a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és más mikrotápanyagok bioaktív formában, azaz fehérjéhez kötve vannak jelen, így felszívódásuk az emberi szervezetben hatékonyabb, mint a legtöbb mesterséges multivitamin készítményben lévő összetevőnek.

Ha lábujjakban, a lábfejen és a lászárakon érzett forróság több héten keresztül is problémát okoz számunkra, akkor mindenképpen keressük fel háziorvosunkat, és számoljunk be neki a panaszainkról. Segítségével nem csupán a tüneteket enyhíthetjük, hanem olyan betegségek is felismerésre kerülhetnek (például a neuropátia, cukorbetegség), amelyekről korábban nem volt tudomásunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: cukorfogyasztást, ligetszépeolajat, tápanyaghiánynak, gyógynövényeket, édesítőszereket, cukorbetegséget, mikrotápanyagok, idegkárosodáson, antioxidánsokat, méregtelenítési, szabályozásához, csökkentésében, gazdálkodásban, szellőztessünk, kialakulásának, háziorvosunkat, szívbetegséget, idegkárosodást, élelmiszereket, alkalmazhatunk, kialakulásában, szénhidrátokat, masszírozáshoz, összetévesztik, kiegészítőket, vérszegénység, idegkárosodás, tapasztalatok, cukorbetegség, felszívódásuk, mikroalgákban, tápanyaghiány, folyamatokhoz, vércukorszint, szempontjából, megelőzéséhez, önálló jelenség, lábszárakat elönti, tűszúrásra hasonló, idegkárosodáson kívül, rossz keringés, kialakulás kockázatát, túlzott stressz, lábak vérkeringését, rendszeres testmozgás, aktív életmód, vércukorszint szabályozásához, méregtelenítési folyamatokhoz, testmozgások között, úgynevezett túledzés, tünetek erősségét, vérkeringés javítása,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png kutya  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png rózsa csokor  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Esti kép  Png telefon  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Bounty krémes  Régi emberek, akikre máig büsz...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szívem  Egy lelki imádság  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Png cica  Garai Gábor - Takarítás  képre írva  Leonardo da Vinci gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Adakozás  Facebookon kaptam  Akarat  A sors  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Tavaszi kép  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Paul David Tripp Április 20  Albert Einsteinről  Kerüld el az evangélium örömén...  Örülök, hogy látlak!  Sokan azt tartják  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png ház  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Szép estét kedves látogatóimna...  Rátalálsz  Paul David Tripp Április 19  A másik dolog,  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png férfi  Akarat  Adakozás  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Az engedelmesség miért nem vál...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jó éjszakát  Nagyon különös  Alázat  Nevem  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Alázat  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Reggel van  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Bertolt Brecht -től idézet 
Bejegyzés Címkék
önálló jelenség, lábszárakat elönti, tűszúrásra hasonló, idegkárosodáson kívül, rossz keringés, kialakulás kockázatát, túlzott stressz, lábak vérkeringését, rendszeres testmozgás, aktív életmód, vércukorszint szabályozásához, méregtelenítési folyamatokhoz, testmozgások között, úgynevezett túledzés, tünetek erősségét, vérkeringés javítása, legjobb ételek, zöld színű, vércukorszint egyensúlyozásában, gyulladások csökkentésében, legkiválóbb források, időben pedig, túlzott cukorfogyasztást, finomított szénhidrátokat, feldolgozott élelmiszereket, mesterséges édesítőszereket, masszázs kiváló, vérkeringés javításának, éjszakai öltözetünk, öltözet önmagában, tünetek enyhítésében, szoros zoknit, szűk hosszú, lábunk szellőzhessen, ventilátor használata, hűsítő zokni, kellemetlen tüneteket, hálószoba levegőjét, következő tápanyagok, idegkárosodás miatt, tápanyaghiány megelőzésére, lászárakon érzett, tüneteket enyhíthetjük, cukorfogyasztást, ligetszépeolajat, tápanyaghiánynak, gyógynövényeket, édesítőszereket, cukorbetegséget, mikrotápanyagok, idegkárosodáson, antioxidánsokat, méregtelenítési, szabályozásához, csökkentésében, gazdálkodásban, szellőztessünk, kialakulásának, háziorvosunkat, szívbetegséget, idegkárosodást, élelmiszereket, alkalmazhatunk, kialakulásában, szénhidrátokat, masszírozáshoz, összetévesztik, kiegészítőket, vérszegénység, idegkárosodás, tapasztalatok, cukorbetegség, felszívódásuk, mikroalgákban, tápanyaghiány, folyamatokhoz, vércukorszint, szempontjából, megelőzéséhez, gyulladásokat, hőmérsékleten, vérkeringését, szellőzhessen, készítményben, panaszainkról, vérkeringést, segítségével, enyhíthetjük, vesebetegség, testmozgások, megelőzésére, alkoholizmus, feldolgozott, gyógyuláshoz, enyhítésében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3055
  • e Hét: 27946
  • e Hónap: 59432
  • e Év: 264133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.